Comunicat del PDeCAT sobre els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030

15/07/2021

Davant l’anunci que el president del Govern ha demanat al Comitè Olímpic de l’Estat contemplar la candidatura Barcelona – Pirineus com a seu dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030.

El PDeCAT- Partit Demòcrata, les seves Alcaldesses, Alcaldes i equips institucionals del govern de diferents institucions:

  • Defensa aquesta decisió; vam ser els primers en anunciar-ho obertament durant la passada campanya electoral del 14F; dins el marc de la “carpeta lleidatana”.
  • És una oportunitat essencial per pivotar la construcció del país cap a les comarques de ponent i del Pirineu, i demostrar la sensibilitat per un territori divers, plural i potent;
  • És una oportunitat única per demostrar que les perifèries som necessàries, útils i rellevants alhora de combatre la Catalunya buidada; que ajuda al repoblament i a donar a conèixer el nostre territori.
  • En el debat sobre inversions, infraestructures, connectivitat, oportunitats i futur, la Diputació de Lleida hi vol ser, vol liderar amb propostes, iniciatives i amb tot el món municipal al darrere per construir plegats.

Jordi Latorre, secretari d’Organització del PDeCAT a les Terres de Lleida ha expressat el suport a la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 i ha demanat als actors institucionals que “s’impliquin el màxim possible” per fer realitat uns Jocs que “han de ser una eina més per equilibrar el territori”.