El PDeCAT exigeix al Govern ajuts directes i que “escolti” el sector agrari arran dels danys patits pel temporal Filomena del gener

11/02/2021

Marc Solsona juntament amb la candidatura del PDeCAT ha donat suport a la manifestació que el món agrari ha fet avui davant la seu del Departament d’Agricultura.

Conrad Llobera lamenta que els dos grups que formen el Govern de la Generalitat “es dediquen més a barallar-se” i demana incloure en els ajuts el pagès jubilat, que és “un gran gestor del territori i una de les persones que més el cuida”.

El PDeCAT ha expressat avui el seu suport al sector agrari amb la participació a la concentració de vehicles i marxa lenta que ha tingut com a focus la seu del Departament d’Agricultura a Lleida, on la pagesia ha expressat el seu rebuig a la desatenció del Govern davant els danys patits arran del temporal Filomena d’aquest mes de gener.

La representació del PDeCAT ha estat encapçalada per Marc Solsona, cap de llista per Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran a les eleccions al Parlament d’aquest diumenge, a més d’altres membres de la candidatura i càrrecs del partit, com ara Conrad Llovera, alcalde de Castelldans i pagès, David Masot, Conrad Llovera, Aida Gabernet, Concep Cañadell, Sònia Valero, Joan Carrera, Montse Macià i Marcel Pujol. Solsona ha rebut de mans de Pere Roqué (ASAJA) el manifest que s’ha llegit durant una concentració en protesta per la situació que atravessa un sector que “tan poca resposta està rebent per part de l’administració”, ha lamentat el portaveu del PDeCAT.

Per a Marc Solsona, la pagesia només demana “que se’ls escolti, i en això no hi ha excusa”. És per aquest motiu que, segons Solsona, al marge de reivindicar ajuts directes per a tothom en un moment complicat i en què molts pagesos no tenen assegurances, cal exigir “una administració que escolti, que doni la cara i que els rebi”.

Per la seva part, Conrad Llobera ha demanat ajuts directes al camp pels danys patits per l’olivera arran del Filomena. L’alcalde de Castelldans ha xifrat en unes 46.000 les hectàrees afectades i ha lamentat que “el Departament no tan sols no ens ha rebut, sinó que ni ens escolta”, ja que “es dediquen més a barallar-se els dos grups de govern”.

Incidint en el tema dels ajuts directes, Llobera ha dit que els volen “per a tothom” i no només per als ATP (agricultor a títol principal), perquè cal tenir en compte que “el pagès jubilat és un gran gestor del territori i una de les persones que més el cuida”, motiu pel qual “mai no pot quedar exclòs” d’aquests ajuts, “ni ells ni ningú que tingui oliveres”.