El PDECAT ha participat avui també en la compareixença davant dels mitjans de comunicació que ha fet avui la taula de treball del servei AVANT – Lleida

26/01/2022

I vol manifestar…

  • La preocupació pel retard i la lentitud en la presa de decisions i solucions que afecten a la ciutadania de Lleida quedant abocada altre cop a l’oblit hi ha un tracte desigual. 
  • Els preus tant d’anada com de tornada són excessius i abusius i tenen poc a veure amb el context social que vivim. 
  • La recuperació dels serveis, horaris i freqüències d’abans de la pandèmia continua pendent encara. Estem parlant d’una estimació d’uns 300 usuaris diaris segons la iniciativa de CCOO.
  • Els serveis Avant –serveis ferroviaris de mitjana distància que discorren per la xarxa d’alta velocitat — formen part i estan subjectes a l’obligació de servei públic (OSP).

Des del PDeCAT defensem la necessitat de posar fí a aquesta discriminació i desigualtat:

  • Incrementant -ja!- les freqüències diàries per sentit, de serveis Avant entre Lleida i Barcelona.
  • Crear el nucli de Rodalies de Lleida i coordinar-lo amb aquestes noves freqüències que es demanen del Servei Públic, Avant.
  • Proporcionar la mateixa igualtat d’accés als serveis públics i als serveis de Ferrocarrils a la gent de Lleida amb unes tarifes adequades a les necessitats dels usuaris, atesa la condició de prestar com Obligació de Servei Públic (OSP) els serveis d’Avant.
  • Que el consens social i institucional tingui una traducció en fets i que totes les institucions facin un pas endavant.

Amb aquestes demandes, s’aconseguiria apropar el transport públic a més de 275.000 lleidatans i lleidatanes. En aquesta mateixa línia i seguint amb els beneficis i la justícia que suposaria aquestes demandes, manifestem que amb l’aplicació d’aquestes mesures es contribuiria al compliment de 3 dels ODS per a l’any 2030, com són l’11 (Comunitats i ciutats sostenibles), el 13 (Acció pel clima) i el 15 (vides i ecosistemes terrestres).

Malauradament, Lleida és l’únic territori que no disposi d’un nucli de servei de rodalies i té molt pocs serveis de mitjana distància entre Lleida i Barcelona i cal, d’una vegada per totes, revertir-ho. 

Hi ha assistit també en aquesta taula el nostre Alcalde i Diputat Joan Gilart.